Dojazd przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię
Moderatorzy: Chmielo, Piotrek Byrdziak
Re: Dojazd przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię
panowie co tak cicho nikomu sie niechce cos skrobnac jak na drodze co z noclegami w serbi ja juz nie moge sie doczekac wyjazd 1 wrzesnia
Właśnie wróciłem z Lezhe przez Czarnogórę Serbię Węgry Słowację Remontują drogę w Czarnogórze z Zabljaka do Serbii Zerwany asfalt godzina opóźnienia Serb przy wjeździe pytał czy tranzyt W Tompa kazali bagażnik i lodówkę otworzyć reszta granic bez pytania i problemów Nocowałem w Czarnogórze i na Węgrzech w Serbii też nie byłoby problemu
jeszce raz wracam do nocowania w serbi ktos cos wie prosze pisac wyruszam 1 wrzesnia
-
- Eksplorator
- Otrzymał podziękowań : 2 razy
Na greckim forum pojawiają się relacje że ludzie nocują w Serbii i przekraczają 12 h tranzytu bez konsekwencji, ale to już Twój wybór
Wysłane przy użyciu Tapatalka
w serbii normalnie spią i nikt nic nie mówi i sprawdza. Jak wracałem przez czarnogórę to z rożaje do granicy sebskiej droga jest zamykana dwa razy w ciągu dnia na dwie godziny , poszerzają drogę i wysadzają skały troche ciężko się jedzie
- spoker
- Administrator
- Podziękował/a : 8 razy
- Otrzymał podziękowań : 10 razy
od 1 września wjazd do Macedonii tylko z certyfikatem szczepienia, zaświadczeniem o przebyciu covida lub testem to samo się będzie tyczyć Albanii od 6 września.
Witam. Orientuje się może ktoś jak teraz jest przejazd przez Słowację i Węgry, otworzyli nowe odcinki autostrad, słyszałem, że już do Miszkolca jest autostrada i na Słowacji otworzyli kolejny odcinek.
zależy z którego miejsca jedziesz, ale jeśli chodzi o kierunek od strony Koszyc, to od strony Preszowa masz autostradę, potem bezproblemowy przejazd przez Koszyce i za Koszycami kilka kilometrów już autostrada prosto na Miszkolc, od dawna gotowa i używana (tj od późnej jesieni chyba)
-
- Eksplorator
- Otrzymał podziękowań : 2 razy
Tak, od strony Koszyc można już przejechać Węgry w całości po autostradzie w stronę Chorwacji, Serbii i Rumunii
Dzięki za odpowiedź, szkoda że Słowacy tak długo robią te drogi u siebie.