Dojazd przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię
Moderatorzy: Chmielo, Piotrek Byrdziak
Re: Dojazd przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię
No ciężko było jechać z Wlkp. z pominięciem Czech. Poza tym to co stracisz na winecie odrabiasz na benzynie i chodzi o stratę czasu gdy korzystasz z niepłatnych odcinków. Albo jadę na wakację albo po to aby oszczędzać gdzie się da. Ilu już takich było co jechało przez miasta wsie a później dostawali zdjęcia pamiątki i musieli płacić. Co za przyjemność jechać i mieć w głowie aby tu jechać 50 a tam 60. Kilka razy jechałem na południe przez Miedzylesie i Czechy bokami ale strata czasu a i tak ostatecznie jak policzysz kilometry to masz przepał. Ale to moje patrzenie po nastu podróżach.
-
- Eksplorator
- Podziękował/a : 1 raz
- Otrzymał podziękowań : 12 razy
Wracał ktoś w ubiegłym roku przez Serbię, kiedy to dla turystów jadących z Macedonii i Albanii możliwy był tylko tranzyt?
- spoker
- Administrator
- Podziękował/a : 5 razy
- Otrzymał podziękowań : 9 razy
Ja wracałem na początku września, niepamiętam jakie wtedy były obostrzenia ale....to był najszybszy powrót do Polski jaki zaliczyłem w karierze, nikt o nic niepytał, zero stresu, puste (dosłownie) drogi, miałem dwa noclegi w Serbii, jeden jadąc do Albanii we Vranje i drugi na powrocie w Novi Sad.
-
- Raczkuje
No właśnie jestem bardzo ciekawa,jak to teraz wygląda... i w ogóle, jak sytuacja z koronawirusem w Serbii/ Albanii. Pojechałoby się na majówkę...
-
- Eksplorator
- Podziękował/a : 1 raz
- Otrzymał podziękowań : 12 razy
W Albanii spada od jakiegoś czasu, w Serbii szczepienia idą pełną parą, ale teraz są gdzieś w okolicy górki i dopiero zaczyna im spadać.