Sezon 2022
- spoker
- Administrator
- Podziękował/a : 8 razy
- Otrzymał podziękowań : 10 razy
Sezon 2022
Cześć
Jak u was z planami na ten sezon, ktoś się wybiera i mniej więcej w jakich terminach?
Swoja droga jestem ciekaw jak będzie z obostrzeniami wjazdowymi w tym roku, czy wzorem zeszłego sezonu zniosą obostrzenia wjazdowe. Zapraszam do dyskusji.
Ja wstępnie planuję wyjazd w połowie czerwca czyli przed sezonem. Tym razem chciałem przejechać przez Bośnię i przy okazji coś zobaczyć potem do Czarnogóry nad jezioro szkoderskie i zwiedzić stateczkiem park krajobrazowy potem jakiś nocleg jak ostatnio na stronie albańskiej jeziora i jak zawsze Himara na powrocie Macedonia i Ohryd.
Jak u was z planami na ten sezon, ktoś się wybiera i mniej więcej w jakich terminach?
Swoja droga jestem ciekaw jak będzie z obostrzeniami wjazdowymi w tym roku, czy wzorem zeszłego sezonu zniosą obostrzenia wjazdowe. Zapraszam do dyskusji.
Ja wstępnie planuję wyjazd w połowie czerwca czyli przed sezonem. Tym razem chciałem przejechać przez Bośnię i przy okazji coś zobaczyć potem do Czarnogóry nad jezioro szkoderskie i zwiedzić stateczkiem park krajobrazowy potem jakiś nocleg jak ostatnio na stronie albańskiej jeziora i jak zawsze Himara na powrocie Macedonia i Ohryd.
-
- Podróżnik
- Otrzymał podziękowań : 2 razy
Re: Sezon 2022
Cześć
u nas w tym roku pobyt w Albanii od końcówki czerwca do połowy lipca (Saranda).
Transport wstępnie samolot ale patrząc na ceny biletów to zastanawiamy się nad autami
Odnośnie obostrzeń to na 99,99% Albania zniesie wszelkie ograniczenia. Wiedzą, że są krajem na dorobku, i mają doświadczenie z poprzedniego roku - byli otwarci i jakoś żadnej hekatomby tam nie było
Jedyna obawa to jak zwykle Grecy bo mogą znowu coś odwalić (zamknąć się na Alabanię) a co może mieć wpływ na tych co planują podróż samolotem przez Korfu albo drogą przez Grecję.
u nas w tym roku pobyt w Albanii od końcówki czerwca do połowy lipca (Saranda).
Transport wstępnie samolot ale patrząc na ceny biletów to zastanawiamy się nad autami

Odnośnie obostrzeń to na 99,99% Albania zniesie wszelkie ograniczenia. Wiedzą, że są krajem na dorobku, i mają doświadczenie z poprzedniego roku - byli otwarci i jakoś żadnej hekatomby tam nie było

Jedyna obawa to jak zwykle Grecy bo mogą znowu coś odwalić (zamknąć się na Alabanię) a co może mieć wpływ na tych co planują podróż samolotem przez Korfu albo drogą przez Grecję.
-
- Podróżnik
Cześć, przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem ale natłok pracy i takie tam 
Ceny - obecnie dla 2+1 cena w obydwie strony to 4000-5000zł Patrząc na to, że w 2020 płaciliśmy 600zł
a w 2021 1600zł to skok dość spory.
Czy Korfu czy Tirana - to zależy od cen i promocji jakie się pojawią

Ceny - obecnie dla 2+1 cena w obydwie strony to 4000-5000zł Patrząc na to, że w 2020 płaciliśmy 600zł

Czy Korfu czy Tirana - to zależy od cen i promocji jakie się pojawią

Planuje wyjazd 3 lipca kierunek na Sarande przez Serbię i Grecję z postojem w Belgradzie. Co do obostrzeń to raczej wróżenie z fusów. Wydaje się że chyba wszyscy są zmęczeni obostrzeniami i pójdzie w kierunku Danii.
-
- Podróżnik
Albańczycy chyba wyczuli biznes i oferują transfery ze Skopje do Sarandy
https://www.facebook.com/SarandaTaxi/po ... 594331334/
i faktycznie lot do Skopje 2+1 LOTem to koszt 1700zł
ciekawe ile koszt transferu wychodzi
opcja do przemyślenia dla tych, którzy nie wybierają się autem do Albanii
https://www.facebook.com/SarandaTaxi/po ... 594331334/
i faktycznie lot do Skopje 2+1 LOTem to koszt 1700zł
ciekawe ile koszt transferu wychodzi

opcja do przemyślenia dla tych, którzy nie wybierają się autem do Albanii
Ja w tym roku mala zmiana. Żona się zbuntowała i zmuszony byłem wybrać Grecję (Chalkidiki). Ale ze względu na panującą sytuację i rekordową cenę Eur, zrobiłem wstępną rezerwację w Borsh. Jeżeli ceny nie spadną to wybieramy bardziej budżetowy kierunek. Zobaczymy jak to wszystko się potoczy.
- spoker
- Administrator
- Podziękował/a : 8 razy
- Otrzymał podziękowań : 10 razy
Biorąc pod uwagę cenę euro oraz druga sprawa cenę paliwa to różnica może być spora względem zeszłego sezonu, przed podwyżkami paliwo w Albanii kosztowało 7.20zł aż się boje pomyśleć ile kosztuje teraz.przemx5 pisze: ↑11 mar 2022, 10:46Ja w tym roku mala zmiana. Żona się zbuntowała i zmuszony byłem wybrać Grecję (Chalkidiki). Ale ze względu na panującą sytuację i rekordową cenę Eur, zrobiłem wstępną rezerwację w Borsh. Jeżeli ceny nie spadną to wybieramy bardziej budżetowy kierunek. Zobaczymy jak to wszystko się potoczy.