Gdzie w 2021?
Moderatorzy: Chmielo, JerzyM73, Piotrek Byrdziak
Re: Gdzie w 2021?
Co roku wybieram takie miejsca żeby właśnie spacerować. Uwielbiam sport, żona też, dzieci mniej. Pochwalę się bo wczoraj zaplanowałam całą trasę i pobukowałem noclegi w jedną stronę. Ruszamy ze Stolicy 27/06 nad ranem. Pierwszy nocleg w Györ na Węgrzech. Rano wyjazd i następny nocleg w Belgradzie. Z Belgradu do Ochrydy i znowu nocleg. Później na 8 nocy Himare. To już mam zarezerwowane. Z powrotem planuję taką trasę. Z Himare do Salonik i nocleg. Później Nisz i znowu nocleg. Z Niszu do Budapesztu i dwie noce. Powrót do Warszawy. Cały urlop ambitnie zaplanowany. Ogarniam oczywiście opcje z darmowym odwołaniem rezerwacji, nie wiadomo jak będzie z możliwością przekraczania granic. Myślę jednak, że jak w tamtym roku się udało,to tym bardziej w tym też się uda.
-
- Moderator
- Podziękował/a : 20 razy
- Otrzymał podziękowań : 61 razy
Jak tak to SPOKO 
Odnośnie trasy i noclegów. Trasa podzielona na takie etapy ze względu na zwiedzanie czegoś po drodze, czy po prostu spokojna jazda?
Pytam bo z W-wy do Gyor to tylko 8 godzin .
Jeżeli wracacie przez Grecję to proponuję zatrzymać się w Meteorach. No chyba, że już tam byliście.

Odnośnie trasy i noclegów. Trasa podzielona na takie etapy ze względu na zwiedzanie czegoś po drodze, czy po prostu spokojna jazda?
Pytam bo z W-wy do Gyor to tylko 8 godzin .
Jeżeli wracacie przez Grecję to proponuję zatrzymać się w Meteorach. No chyba, że już tam byliście.
Zapraszam do relacji z podróży dookoła Polski viewtopic.php?f=39&t=317" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Myślałem o Meteorach ale potrzebne by mi były 2 dni żeby wszystko zobaczyć. Planowaliśmy koniecznie 2 dni w Budapeszcie w tym roku i Meteory nijak nie udało mi się zmieścić w drodze powrotnej. Zmieniłem też trochę trasę powrotną. Zamiast Grecji wracamy przez Macedonię z noclegiem w Skopje i dwa dni w Budapeszcie. Właściwie to pierwszy raz jadę takimi dość krótkimi odcinkami. Do tej pory często jeździłem na raz (Chorwacja) albo z jednym noclegiem. W tym roku postanowiłem pojechać spokojnie, bez pośpiechu, przy okazji coś ciekawego zobaczyć.
Mam jeszcze jedno pytanie do bywalców Himare. Patrząc na zdjęcia plaż z Google maps wszędzie widać rzędy parasoli. Czy znajdę tam kawałek jakiejś plaży gdzie będzie kameralnie? Tzn niewiele ludzi brak lezakow, spokój. Jeżeli tak to które miejsca najbardziej polecacie?
witam
też planuje takiego toura jak kolega noclegi nisz ochryda meteory i qeparo i tu moje pytanie spowrotem chcemy pojechać przez sh 20 do berane lub novi pazar google pokazuje 8h ale może ktoś jechał z qeparo np do berane przez sh20 i zna realny czas przejazdu ??
też planuje takiego toura jak kolega noclegi nisz ochryda meteory i qeparo i tu moje pytanie spowrotem chcemy pojechać przez sh 20 do berane lub novi pazar google pokazuje 8h ale może ktoś jechał z qeparo np do berane przez sh20 i zna realny czas przejazdu ??
Jeżeli będzie można normalnie jechać bez żadnych objazdów z powodu zakazu, to Saranda. A z stamtąd wypady .
- spoker
- Administrator
- Podziękował/a : 5 razy
- Otrzymał podziękowań : 9 razy
Musisz uderzyć na plaże znajdujące się na obrzeżach Himare, tam jest spokojniej i bez parasoli.przemx5 pisze: ↑26 sty 2021, 10:26Mam jeszcze jedno pytanie do bywalców Himare. Patrząc na zdjęcia plaż z Google maps wszędzie widać rzędy parasoli. Czy znajdę tam kawałek jakiejś plaży gdzie będzie kameralnie? Tzn niewiele ludzi brak lezakow, spokój. Jeżeli tak to które miejsca najbardziej polecacie?
-
- Raczkuje
Jeśli się uda w 2021 gdzieś pojechać to na pewno Albania, Saranda albo HIlmare. Albo, żeby uniknąć tłumów, Mongolia, mogę spać w jurcie, nie byłam jeszcze, ale obrazki przednie:D: https://krzysztofskok.pl/mongolskie-jurty (swoją drogą jestem prawie pewna, że wynajmują je też turystom). Podejrzewam, że są tam nieco mniejsze obostrzenia